Met een mix van Oosterse en Westerse roots ben ik van kinds af aan al gefascineerd door vooral de Oosterse cultuur en gezondheidsdisciplines. Ik heb zowel een band met wat men vaak als mystiek bestempelt als met het direct tastbare. Uiteindelijk besef je dat het één het ander niet uitsluit. Dit geldt ook voor de geneeswijzen. Als Oost en West bereid zijn samen te werken dan heeft dat een enorm positieve impact op de gezondheid van ons allemaal.

Ik beoefen acupunctuur. Voor mij de ultieme Body Mind Spirit medicine. Acupunctuur scheidt lichaam en geest niet en richt zich op het zelfhelend vermogen. Zowel in mijn vak als in mijn persoonlijke leven ben ik ervan overtuigd dat we zoveel meer kunnen dan we denken en in het algemeen leren in het Westen. Soms hebben we gewoon een reset nodig. Een resetmoment voor lichaam & geest.

In de acupunctuur vinden we diverse stijlvormen en benaderingen. Zelf hou ik van klassieke stijlen; in ideeën en behandeling. Het mag moderne invalshoeken hebben en meegaan met de tijd, maar de kern moet te herleiden zijn naar Chineesgeneeskundige Klassieken. Persoonlijke voorkeur. Ik hou van traditie en authenticiteit, ook in de moderne tijd.

Ronald Aartsen
Freed’om Body Mind Spirit